Hobbyplanet

Verzendingen NL € 3,95 BE-DE € 8,95
vanaf € 75,- gratis verzending NL-BE-DE
Geen minimum order bedrag

Snelle levering
Meer dan 11.000 artikelen
Klantvriendelijk

PanPastel

PanPastels zijn ronde doosjes met pastelkrijt, speciaal ontworpen om mee te kleuren of verven. 

PanPastels zijn gemaakt van pigmenten, dezelfde pigmenten als waarmee verf gemaakt wordt. De pigmenten in de PanPastels zijn gebonden met gum, een soort bindmiddel voor pigmentpoeders. Er zit een zo klein mogelijke hoeveelheid gum in, en vooral veel pigment, waardoor PanPastels zulke mooie kleuren zijn en het erg weinig stof geeft terwijl je ermee werkt. De kleuren zijn lichtvast en gemaakt van de beste pigmenten voor de beste kwaliteit. PanPastel is zacht en makkelijk uit te wrijven, waardoor het mooi egaal te verwerken is. Eigenlijk kun je PanPastels zien als droge verf.

PanPastel-80-kleuren - Groot

Panpastel-en-sjablonen - GrootMet PanPastels kun je ook werken met maskers of sjablonen. The Crafter’s Workshop en Prima Marketing bieden mooie maskers en sjablonen om mee te werken. Ook binnen zo’'n masker kun je met verschillende

PanPastel-voorbeeld - Groot

kleuren werken die je in elkaar over laat lopen. Ook kun je verschillende masker met elkaar combineren, of het masker wat verschijven terwijl je ermee werkt om een ander effect te krijgen.

De maskers maak je na gebruik makkelijk schoon, doordat deze van plastic zijn.

PanPastels en VersaMark zijn erg leuk te combineren. Wanneer je namelijk iets stempelt met VersaMark en je vervolgens met PanPastels over het papier gaat, wordt de stempelafdruk donkerder dan de rest van het papier. Dit komt doordat de VersaMark plakt, waardoor er op die plek meer pigmentpoeder blijft zitten dan op de rest van het papier. Door PanPastels en VersaMark te combineren, kun je daarom erg leuke ton-sur-ton effecten maken.

Je kunt over PanPastels heen stempelen. Je kunt hiervoor eerst een fixeermiddel over de PanPastels spuiten zodat de PanPastels niet meer afgeven, maar je kunt er ook direct overheen stempelen. Wanneer je er direct overheen stempelt, werkt een vettige inkt zoals Archival het beste. Tussen elke nieuwe stempelafdruk moet je de stempel wel even schoonmaken, omdat er poeder aan de stempel zal zitten. Met dit poeder zul je je stempelkussen vervuilen, vandaar dat schoonmaken belangrijk is.